Café

Caféet, ”Caffe Coppi & Bar-Tali”, är öppet alla lördagar de vanliga öppettiderna (10 till 17) och vid föredrag och konserter. En kaffe kan man få alla dagar men baka och laga mat gör jag för närvarande bara till dessa tillfällen.
Min tanke och dröm är att Caffe Coppi & Bar-Tali ska vara som ett klassiskt kontinentalt café, en kreativ mötesplats och arena för diskussioner, eller helt egna kontemplationer, som ett bra café alltid har varit, ”a third place”, men också en plats för föredrag och debatter och även konserter.
Inspirationen är hämtad från klassiska förebilder från såväl Wien, Italien och Frankrike med deras olika traditioner, inredningar och kulturer förhoppningsvis uppblandat med något helt eget. Hoppas även du ska trivas här.
Integrerat med caféet finns även en ganska rik samling böcker om och kring cyklar och cykling. Böckerna är inte dekoration eller ett bibliotek utan till salu! Och så är ju detta också en ganska gränslös del av verkstaden och cykelbutiken Veloform.
Som det är så bakas och lagas all mat i egen regi, med lokalproducerade och ekologiska råvaror så långt det går. Så kommer min egna kaffeblandning från vännerna på Gringo (Nordic Coffee Roasters; helt nära på Kungstens industriområde; https://www.gringonordic.se/om-oss/). 
Chokladen serveras som varm chokladmjölk, oftast med vispgrädde, men används också i en del bakverk och kommer från Storm & Bille Chokladfabrik, ”inne i stan” på Sveagatan (använder deras choklad med bönor från Nicaragua; https://stormochbille.se/).
Ölen, för närvarande endast folköl, kommer från vad som var det mest lokala bryggeriet, Stigbergets Bryggeri, men som växt ur lokalerna på Varvsgatan. Sverige har världens bästa mikrobryggerier och Göteborg har Sveriges bästa, och mesta; Stigbergets är definitivt ett av dem (https://stigbergetsbryggeri.se/).
Alkoholfria vuxendrycker, läs läsk fast inte sötsliskiga, får jag från Gbg Soda. Kommer ända bortifrån Ringön (vilket ju Stigbergets idag också gör… (https://www.gbgsoda.se/omoss)

Meny

Kaffe (espresso), dubbel, 30 kr
Kaffe förlängd (typ ”Americano”), 35 kr.
Kaffe befläckad (typ ”spottloska” mjölk i kaffet; ko eller havre), 35 kr.
Kaffe brun (typ 50/50 kaffe och mjölk; komjölk eller havredito), 40 kr.
Kaffe beige (typ mer mjölk än kaffe; ko eller havre), 40 kr.
Säg bara till eller från hur mycket eller lite, och av vilken sorts mjölk, du vill ha så får du det….

Chokladmjölk gjord på ren 70% chokad från Nicaragua med (eller utan) vispgrädde, 40/50 kr.

Té bryggt i kopp, 20 kr. byggt i kanna, 30 kr.
(finns ett flertal sorter, mest naturella: Formosa, Lapsang, Ceylon Orange, Roiboos etc.)

Gbg Soda på flaska (Habanero Cola, Ginger, Limoncello, Apfelschorle m. fl.), 30 kr.

Stigbergets öl, 44 cl. på burk (olika sorter men alltid en Pilsner och minst en IPA), 55 kr. Serveras med popcorn

Mat

Shepherds Pie, 85 kr.
Janssons Frestelse, 70 kr.
Tarte de Flambée/Flammkuchen, 70 kr.

Bakverk

Gateau Nantais (mandel och romkaka), 30 kr.
Paj (plommon, rabarber, äpple etc. beroende på säsong) m. vispgrädde, 30 kr.
Kladdkaka m. vispgrädde., 30 kr.
Chokladbollar, veganska (rawfood men låter för nyttigt… m. Cointreau), 20 kr.
Chokladbollar, helt vanliga m. twist av lakrits och/eller arrak, 20 kr.
Biscotti, mandelskorpor (flera olika varianter; lusseskorpor eller på kaffebönor oftast), 20 kr.
Småkakor; Shortbreads, Ingefärakakor m.fl., 15 kr.

Beroende på säsong och vad jag hinner och orkar baka finns aldrig allt men alltid ett par olika alternativ!