Genesis

Croix de Fer är ett pass i franska alperna – men också, inte bara Genesis’ mest säljande modell, utan troligen även Veloforms. En prisvärd och kompetent arbetshäst som duger till det mesta från den dagliga jobbpendlingen till touring eller brevetlopp. Inte den lättaste cykeln för det sistnämnda men trygg och pålitlig.

En (några år gammal) Croix de Fer som de ofta ser ut när de lämnar Veloform; utrustad med skärmar (G. Berthoud i rostfritt och med egen stänklapp i läder), navgenerator och belysning (SON resp. Supernova strålkastare och Busch&Müller baklampa), lättrullande, snygga och mycket prisvärda Panaracer Pasela-däck, pakethållare (Tubus Cargo som inte syns) och en rejäl vardagsväska (Carradice’s BikeBureau).

Försöker alltid ha en CdF i var storlek hemma för provcykling och oftast ett par cyklar därutöver. De är dock snabba att beställa hem och sen utrusta som du vill (se bild ovan men nästan alltid får de skärmar och bakpakethållare). Croix de Fer’erna, liksom de flesta av Genesis cyklar, finns i tre olika prisnivåer med ”10” som billigaste modell, ”20” som mellanmodell och ”30” som den finaste.